Klub historických vozidel Nový Jičín

Články

Ohlédnutí za Svatováclavskou jízdou 2023

Devět ročníků svatováclavských vyjížděk byl organizovaných paní Růženou Horákovou a jejím manželem panem Františkem Horákem a to od roku 2011. Rok 2020 se stal prvním rokem kdy 28.září zorganizoval tuto akci Klub historických vozidel Nový Jičín a to pod názvem Svatováclavská jízda.

Svatováclavská jízda historických vozidel 2022

Pár našich fotek najdete najdete ve fotogalerii (https://khv-nj.cz/fotogalerie/f-11/). Další fotky od L. Malinové najdete pak na adrese https://eu.zonerama.com/LenkaMalinova1/Album/8952356 Děkujeme

PF 2022

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2022 přeje Klub historických vozidel Nový Jičín.

PF 2020

Založení Klubu historických vozidel Nový Jičín

Na konci minulého roku se sešla skupina milovníků historických vozidel z Nového Jičína a okolí aby založili veteránský klub, tedy zkráceně KHV NOVÝ JIČÍN. Malá skupina do dvaceti členů se dohodla na spolupráci a prezentaci svých historických plechových lásek a to formou výstav, srazů příznivců, či různých vyjížděk po krásách naši krajiny.

Výstava historických vozidel v rámci Veletrhu Novojičínska

První vlaštovkou činnosti klubu bude výstava historických vozidel na parkovišti u atletického stadionu v rámci Veletrhu novojičínska. Budou zde představeny historické automobily a motocykly s možností nahlédnutí do zajímavých konstrukčních detailů doby minulé, dnes již opravdu historické. U některých historických skvostů se vrátíme do let asi 1926 možná do počátků výroby našich slavných motocyklů JAWA.
1